Toerisme

Zuid Afrika stond al lang bekend als land waar heel veel te zien was. Doordat er veel gevechten waren tussen de blanke en zwarte bevolking, vonden veel mensen het risico te groot om daar op vakantie te gaan. Nadat in 1994 de apartheid werd afgeschaft werd Zuid Afrika een van de populairste vakantielanden.

Zuid-Afrika is een mooi vakantieland met mooie bergen, wijngaarden, verlaten woestijnen, uitgestrekte nationale parken, stranden, wilde dieren. enz.....
In de waterrijke gebieden zwemmen krokodillen langs je bootje of duikt plotseling een complete nijlpaardenfamilie op uit het water. Je kunt lekker uitrusten op prachtige zandstranden en kijken naar woeste golven die tegen de rotsen slaan. Het Kaaps Schiereiland is een van de mooiste eilanden. Vooral in september en oktober, het Zuid-Afrikaanse voorjaar, is het gebied een zee van bloemen. In de zee vlak voor de kust op het zuidelijkste puntje, zijn walvissen, zeehonden en dolfijnen te zien. Dit is de plek met een legende, namelijk die van de Vliegende Hollander. In 1641 is het schip van kapitein Van der Decken lek geslagen in een zware storm. Terwijl zijn schip zonk zwoer hij :"Ik zal de Kaap voorbij gaan! Al duurt het eeuwig"!!!

Leeuwen

In Zuid-Afrika is veel te doen, zo kun je bv.:

Zuid-Afrika is een prachtig land, maar helaas maar er zijn ook minder prachtige kanten. Het land staat buiten zijn prachtige natuur ook bekend om zijn criminaliteit. Vooral in de grote steden is het belangrijk om goed op te passen, want anders word er iets van je gestolen.
Om de grote steden heen wonen veel mensen die niks verdienen hebben en hun enige manier om aan inkomsten of voedsel te komen is diefstal. Rijke toeristen zijn een favoriet doelwit. Het beste is om 's nachts van de straat weg te blijven en zo veel mogelijk in groepsverband te reizen.
Ook het reizen per auto kan gevaarlijk zijn. Een auto-overval komt heel veel voor in Zuid-Afrika.